Zerdeçallı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 2 adet defne yaprağı

Zerdeçallı Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri kaynar suda yaklaşık yarım saat bekletiyoruz.
  2. İyice yıkayıp suyunu süzüyoruz.
  3. Tencereye 2 yemek kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı koyup, eriyince üzerine pirinçleri ekleyip 4-5 dk kavuruyoruz.
  4. Tuz, zerdeçal, karabiber ve defne yaprağını da ekleyip son olarak kaynar suyunu veriyoruz.
  5. Kapağını kapatıyoruz.
  6. 1-2 taşım kaynayınca altını kısıp 10 dk suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  7. 15 dk demlendikten sonra servis edebilirsiniz.