Zerdeçallı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı
- 1 yemek kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı tavuk suyu veya su
- 2 adet defne yaprağı
Zerdeçallı Pilav Tarifi Yapılışı
- Pirinçleri kaynar suda yaklaşık yarım saat bekletiyoruz.
- İyice yıkayıp suyunu süzüyoruz.
- Tencereye 2 yemek kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı koyup, eriyince üzerine pirinçleri ekleyip 4-5 dk kavuruyoruz.
- Tuz, zerdeçal, karabiber ve defne yaprağını da ekleyip son olarak kaynar suyunu veriyoruz.
- Kapağını kapatıyoruz.
- 1-2 taşım kaynayınca altını kısıp 10 dk suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- 15 dk demlendikten sonra servis edebilirsiniz.



0 Yorumlar