Elmalı kurabiye bence en lezzetli ve zengin görünen kurabiyeler arasinda yer alır☺☺ elmalı kurabiye sevenlerdenseniz mutlaka bunu deneyin. .
Bu elmalı kurabiye iyidir, güzeldir, lezzetlidir de bir kötülüğü vardır, ertesi güne kaldımı yumuşar o ilk günki gevrekliği kalmaz..
Malzemeler...
1 su bardağı yoğurt.
1 su bardağı sıvı yağ.
1 paket kabartma tozu.
yarım paket erimiş margarin.
Aldığı kadar un.
İç malzemesi.
5 elma.
5 yemek kaşığı şeker.
Elmalar rendelenir ve şekerle beraber suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Ocaktan alınan elmaların içine istenilen miktarda kırılmış ceviz ve biraz tarçın ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
Bütün malzemeler beraber yoğurulup kulak memesi yumuşklığında bir hamur yoğurulur.
1 saat kadar dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde açılır içlerine birer tatlı kaşığı kadar yada aldığı kadar elmalı harçtan koyulup yuvarlanır.
180 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Kurabiyeler biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servise sunulur.
Not: Eğer az misafiriniz gelecekse ve fazla çeşit yapmayacaksanır bu hamuru yoğurup ikiye bölerek bir kısmına biraz tuz ilve edip tuzlu olan hamuru poğaça yapıp bir hamurdan iki çeşit hazırlayabilirsiniz..
Herkese güzel sağlıklı ve bereketli bir hafta dilerim..
Hoşçakalın...



0 Yorumlar