Geçen hafta ablam yapmış tadına onda bakmıştım eve gelince hemen bende yaptım koca tepsiyi yedik bitirdik...:) tabi bir günde değil. ..
Balkan ülkelerinde çok bilinen ama Arnavut tatlısı olarak geçen bu tatlı aslında 3 çeşit süt ile yapılırmış... Manda koyun ve keçi sütleri karıştırılarak kullanılırmış onun için 3 süt tatlısı ismini almış...
Ben tarifi ablamdan aldım be çok güzel bir tatlı oldu....
malzemeler...
Keki için.
5 yumurta.
1,5 su bardağı şeker.
2 su bardağı un.
1 kabartma tozu.
1 paket vanilya.
şerbeti için...
1 litre süt.
2 kutu taze krema.
4 yemek kaşığı şeker. .
Karamel için.
5 yemek kaşığı şeker.
1 yemek kaşığı tereyağı.
Yarım kahve fincanı sıvı yağ.
1 paket taze krema. .
Kek için şekeri ikiye bölüp yumurtanın beyazı ve sarısı ayrı ayrı şeker ile çırpılır. ..
Sonra ikisi birleştirilir ve kuru malzemeler elenerek ilave edilip karıştırılır ve yağlanmış borcam tepsiye dökülür...

180 derece ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirilir....
Kek fırındayken süt şeker ve krema iyice köpük köpük olana kadar çırpılır dolaba kaldırılır. .
Fırından çıkan kek ılıdıktan sonra çatalla delikler açılıp dilimlenir...
Dilimlediğiniz kekin üzerine çırpilan süt kepçe kepçe dökülür....
Tatlı bu halde dolaba kaldırılıp bir gece dolapta dinlenmeye bırakılır...
Karamel sos için...
Şeker kalın dipli bir tencerede ocağa koyulur ve karıştırmadan eriyip karamel rengi aldıktan sonra içine yağları ilave edin karıştırın... yağların ardından kremayı ekleyip kaynayıp şeker eriyene kadar ocakta tutun şeker tamamen eridikten sonra ocaktan alın soģuma bırakın...
Servis etmeden önce karamel sosu tatlının üzerine tamamen dökün ve afiyetle yiyin....
not: ben karameli dilimlerin üzerine ayrı döktüm oğlum sade yemek istediği için....


0 Yorumlar